Énerő Akadémia

Life- és business coaching - Reziliencia tréning - Karitatív támogatás

Life - és business coaching

2019. február 13. 16:12 - Vizin Anita

woman-2068125_1920.jpg

 

 „...hámozd ki önnön képed a tükörből.
Ülj le. Gyönyörködj életedben.”
Derek Walcott 

 

Az ügyfelek általában egy olyan élethelyzetben találnak rám, amiben elakadtak, megtorpantak, amelyből nem találják a kiutat, mert a régi, jól bevált megoldásaik valamiért nem működnek. Tehetetlennek érzik magukat és azt gondolják, tanácsra van szükségük: arra, hogy én mondjam meg nekik, merre, hogyan tovább, hogy jól érzik-e azt, amit éreznek, hogy normális-e az, ahogyan gondolkodnak, viselkednek. Coachként azonban ezeket szerencsére nem tehetem meg. Ezzel szemben a legfontosabb tapasztalatom, hogy valamennyien rendkívül kreatívak, hatékonyak és teljesek. Sok mindenre képesek: válaszokat találni, dönteni, cselekedni, helyrerázódni, tanulni, fejlődni, ha kell, kilépni a komfortzónából.

Ha már megjelent benned a vágy a tisztább rálátásra, a cselekvésre, a változtatásra, biztos vagyok benne, hogy Te magad is ilyen vagy: a saját fejlődéséért felelősséget vállaló és arra képes egyén.

A coaching ülések során egy biztonságos, puha keretet tartok körülötted, hogy meg tudd osztani mindazt, ami benned van. Ösztönözni próbállak, hogy egy más perspektívából tudj a helyzetedre tekinteni, meg tudd látni azokat az utakat, megoldásokat, benned rejlő erőforrásokat, amelyek a problémára beszűkült figyelmed, fókuszod miatt átmenetileg nem láthatóak számodra tisztán.

Hogyan teszem mindezt?

_dsc1389_1.jpg

Meghallom a szavaidat, kifejezéseidet, és az azok mögött meghúzódó érzelmeidet is, amelyeket magaddal hoztál.

Észlelem, hogy mit és hogyan mondasz, de a kimondatlan szavaidat is.

Megfigyelem a látásmódodat, ahogyan a világot érzékeled, a legfontosabb értékeidet, amelyek köré a saját világodat rendezed, és kirajzolódik előttem, mi az, ami életre kelt és mi az, amitől visszavonulsz, mi szükséges az egyensúlyod megtalálásához.

Visszajelzést adok számodra az elakadásaidról és az eredményes haladásodról, hogy lásd a külső-belső folyamataidat, működésedet.

A sikeres coaching folyamathoz kölcsönös elkötelezettségre lesz szükségünk:

Én elköteleződöm melletted és a végső céljaid mellett: igyekszem a tapasztalataim és tudásom legjavát beleadni a folyamatba, ösztönözni, bátorítani, és közben ragaszkodni ahhoz, hogy vállald a felelősséget a fejlődésedért, haladásodért.

Részedről Önmagad kutatása, a változás, a tanulás és a kockázatvállalás melletti, a kitartás, valamint az idő- és energia befektetés melletti elkötelezettségre lesz szükség.

Ha úgy döntöttél, szeretnéd megtenni ezt a közös és izgalmas utat magad felé, hívj bizalommal!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizinanita.blog.hu/api/trackback/id/tr4914625452
süti beállítások módosítása